Eriarvoinen kouluun kiinnittyminen - Salminen, Mari (2025)
Tutkimuksen tehtävänä on tuottaa uutta tietoa, miksi osa lapsista tai nuorista ei kiinnity kouluun. Tutkimuksessa selvitetään, onko kouluakäymättömyydessä kyse lasten huono-osaisuudesta ja yhteiskunnallisesta eriarvoisuudesta, jonka kouluakäymättömyys tekee näkyväksi. Huono-osaisuus tarkoittaa tässä tutkimuksessa lapsuuden aikaisia haitallisia kokemuksia (ACEs).