Taidelähtöiset opetusmenetelmät alakoulun kielenopetuksessa - Sormunen, Anniina (2025)
Tämä pro gradu -tutkielma tarkastelee taidelähtöisten opetusmenetelmien mahdollisuuksia tukea kielenoppimista alakoulun opetuksessa. Tutkimuksen tavoitteena on kuvata, miten taidelähtöiset menetelmät, erityisesti perinteinen japanilainen kamishibai-tarinateatteri, voivat rikastuttaa vieraan kielen opetusta ja edistää oppilaiden aktiivista osallistumista, itseilmaisua ja oppimismotivaatiota. Tutkimuksessa hyödynnettiin laadullista lähestymistapaa, ja aineistona toimi seitsemän luokanopettajaopiskelijoiden suunnittelemaa ja osittain toteuttamaa monialaista oppimiskokonaisuutta sekä niihin liittyvät ryhmäreflektiot.