English language use in Finnish businesses' TikTok videos : ways and purposes - Källroos, Iida (2025)
Globalisaation ja digitalisaation myötä englannista on tullut tärkeä viestinnän väline useissa sosiaalisen median ympäristöissä. Täten englanti on enenevissä määrin läsnä myös suomalaisessa sosiaalisessa mediassa, ja sitä käytetään laajasti suomen kielen rinnalla. Etenkin TikTokissa, yhdessä maailman johtavista sosiaalisen median kanavista, englannin rooli suomalaisissa sisällöissä on alati kasvava ja huomattava, ja laajentunut myös osaksi suomalaisten yritysten B2C (business-to-consumer) -viestintää.