Valmentajien keho- ja painopuheen yhteys palloilijoiden kehonkuvaan ja syömiskäyttäytymiseen - Karjalainen, Pinja (2025)
Valmentajilla on merkittävä rooli urheilijoiden elämässä, sillä he voivat vuorovaikutuksensa kautta vaikuttaa muun muassa urheilijoiden syömis- ja liikkumistottumusten muodostumiseen. Aikaisemmat tutkimukset ovat keskittyneet selvittämään valmentajien vuorovaikutuksen yhteyttä urheilijan syömistottumuksiin pääosin esteettisten ja painoherkkien lajien osalta. Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, onko valmentajien keho- ja painopuhe yhteydessä palloilijoiden kehonkuvaan ja syömiskäyttäytymiseen.