Hermeneuttis-fenomenologinen tutkimus aikuisten toivosta haastavissa elämäntilanteissa - Koitti, Miia (2025)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan haastavissa elämäntilanteissa eläneiden aikuisten toivoa heidän kuvaamanaan ja merkityksellistämänään. Tutkimuskysymykset ovat, miten haastavassa elämäntilanteessa olevat aikuiset kuvaavat toivoa ja toivon merkitystä, ja millaisten tekijöiden haastavassa elämäntilanteessa olevat aikuiset kuvaavat edistävän tai estävän toivon kokemista. Tutkielman tavoitteena on tuottaa sellaista tietoa, jota voi hyödyntää aikuisten kanssa tehtävässä auttamis- ja kohtaamistyössä erityisesti sosiaalityön kentällä.