Sinisen kasvun painopistealueiden diskurssit - Toivonen, Janne (2025)
Tutkielman tavoitteena on ymmärtää, millaisin diskurssein sinisen kasvun painopistealueista puhutaan merialuesuunnitelmasta annetuissa lausunnoissa, sekä miten yhteneväisiä diskurssit painopisteiden välillä ovat. Tutkimukseni käsitteellinen viitekehys perustuu sinisen kasvun ja kestävän meripolitiikan käsitteisiin. Aineistoni koostuu Suomen merialuesuunnitelmaluonnos 2030:ta koskevista lausunnoista, joita olen analysoinut diskursiiviseen institutionalismiin pohjautuvalla diskurssianalyysillä.