“There never existed so happy an opportunity for Great Britain to strike a bold stroke for the rescue of the world” : how the parliament of the United Kingdom and Ireland reacted to the key-events in the Napoleonic Wars - Kari, Juho (2025)
Maisterintutkielmani käsittelee Napoleonin sotien (1803–1815) aikana Yhdistyneiden kuningaskuntien ja Irlannin parlamentissa käytyjä keskusteluja Pyreneiden niemimaan sodasta vuonna 1808, Trafalgarin taistelusta 1805 sekä amiraali Horatio Nelsonin (1758–1805) kuolemasta. Työn tarkoituksena on löytää keskusteluja ylä- ja alahuoneista ja verrata näitä niin huoneiden kuin poliittisten ryhmittymien välillä. Huomioon otetaan myös aikavälillä tapahtuneet muutokset.