Selviytyminen köyhyyden keskellä : kehysanalyysi köyhyydessä elävien selviytymisstrategioista - Jokisalo, Jenna (2025)
Tässä maisterintutkielmassa tarkastellaan, miten köyhyydessä elävät selviytyvät arjessaan. Tutkielma on luonteeltaan laadullinen ja tutkielman aineistona toimii Elina Turusen ja Anna-Maria Isolan keräämä Arkipäivän kokemuksia köyhyydestä 2019 -kirjoituskilpailun aineisto. Tutkielmassa olen kiinnostunut siitä, miten kirjoituskilpailuun osallistuneet kuvailevat köyhyydessä selviytymistään ja minkälaisia tulkintakehyksiä näistä kuvauksista muodostuu. Tutkielman teoreettis-metodologisena viitekehyksenä toimii Erving Goffmanin kehittämä kehysanalyysi, joka mahdollistaa sosiaalisen vuorovaikutuksen tutkimisen ja antaa mahdollisuuden tutkia, minkälaisten kehysten kautta kukin kirjoittaja tarkastelee selviytymistään. Tutkielman tavoitteena on lisätä ymmärrystä köyhyydessä elävien selviytymisestä sekä nostaa esille heidän kokemuksiansa ja ajatuksiaan.