Työntekijöiden näkemyksiä naiserityisen työskentelyn merkityksestä ja käytännöistä haavoittuvassa asemassa olevien naisten tukemisessa - Pakkanen, Marianne (2025)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan naiserityisen työskentelyn merkittävyyttä ja käytäntöjä haavoittuvassa asemassa olevien naisten tukemisessa haastattelemalla naiserityistä työtä harjoittavia työntekijöitä. Lisäksi tutkielmassa selvitetään naisten erityistarpeita ja asemaa sekä yhteiskunnan että palvelujärjestelmän marginaalissa. Tutkielman teoreettisena viitekehyksenä toimii feministinen sosiaalityö ja feministinen terapia, joiden osa-alueisiin naiserityinen työskentely kuuluu. Tutkimus on laadullinen ja toteutettu yhdessä naiserityiseen työskentelyyn erikoistuneessa järjestössä. Tutkimukseen osallistui seitsemän järjestön työntekijää, joiden joukossa oli sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia että kokemusasiantuntijoita. Työntekijöitä haastateltiin teemahaastattelun muodossa, ja haastatteluaineisto analysoitiin laadullisella sisällönanalyysin teemoittelulla. Tutkielman tavoitteena on tarkastella haavoittuvassa asemassa olevien naisten tukemisen käytäntöjä sekä naiserityisen työskentelyn merkittävyyttä.