Sijaishuoltotaustaisten nuorten vanhempien voimavarat : kuvaileva kirjallisuuskatsaus - Adler, Jenna (2025)
Tässä maisterintutkielmassa käsitellään sijaishuollossa olevien tai sijaishuoltotaustaisten nuorten vanhempien voimavaroja. Sijaishuoltotaustaiset nuoret saavat todennäköisemmin nuorempina (alle 20-vuotiaina) lapsen verrattuna nuoriin, joilla ei ole sijaishuoltotaustaa. Sijaishuoltotausta vaikuttaa nuoreen aikuisuudessakin monin tavoin, ja nuorena vanhemmaksi tuleminen saattaa asettaa nuoren tilanteeseen, jossa voimavarojen ja tuen merkitys korostuu entisestään.