"En ole olemassa ilman taidetta" : maahanmuuttaneiden taiteilijoiden osallisuuden kokemuksia Vantaalla - Mattila, Johanna (2025)
Maisterintutkielmani aiheena on maahanmuuttaneiden vantaalaisten taiteilijoiden osallisuuden kokemukset Vantaan kaupungissa. Toimeksiantaja tutkielmassani on Vantaan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut. Tutkielmani sijoittuu suomalaisen maahanmuuton tutkimuksen ja kulttuurien tutkimuksen kentälle, KUMU:n edustamien etnologian, antropologian ja kulttuuripolitiikan tieteenaloille. Kvalitatiivisen tutkielmani aineisto koostuu seitsemästä teemahaastattelusta, jotka olen tehnyt vantaalaisille maahanmuuttaneille taiteilijoille. Aineistoa analysoin teemoittelemalla.