Trauman ruumiillisuus Hanya Yanagiharan romaanissa A Little Life - Hallamäki, Sara (2025)
Tutkin maisterintutkielmassani trauman ruumiillisuutta Hanya Yanagiharan romaanissa A Little Life (2015). Tutkimuskysymykseni ovat 1. Miten Juden trauman ruumiillisuus esitetään Hanya Yanagiharan romaanissa A Little Life? ja 2. Miten Juden trauma heijastuu hänen elämäänsä ja ihmissuhteisiinsa? Tutkimukseni teoreettinen viitekehys on traumafiktion tutkimus. Luen A Little Lifea traumafiktiivisenä teoksena. Hyödynnän tutkimuksessani myös ruumiillisuuden ja väkivallan tutkimusta. Tutkimukseni metodina toimii trauma- ja ruumiillisuustutkimuksellisesti painottunut lähiluku. Kiinnitän luennassani huomiota niin romaanin temaattisesti kuin tekstuaalisestikin traumaa tuottaviin elementteihin.