Korkeakoulutettujen nuorten näkemyksiä työllistymiseen ja tulevaisuuteen kahden kriisin aikana - Nieminen, Ella (2025)
Tässä tutkielmassa käsittelen nuorten aikuisten kokemuksia työelämään siirtymisestä eli työelämätransitiosta kahden yhteiskunnallisen kriisin, vuosien 2007–2009 finanssikriisin ja koronakriisin, aikana. Työelämätransitio elämänvaiheena on usein herkkä vaihe, johon vaikuttavat yksilölliset tekijät, kuten työkokemus ja alavalinta, sekä laajemmat yhteiskunnalliset olosuhteet, kuten yhteiskunnalliset kriisit. Tutkin erityisesti, kuinka kriisien samanaikaisuus työelämätransition kanssa vaikuttaa nuorten kokemuksiin transitiosta sekä eroavatko kokemukset eri tutkintoaloilta valmistuneiden välillä.