Nuorten odotukset ja kokemukset työyhteisöviestinnästä - Nokka, Salla (2025)
Toimivalla työyhteisöviestinnällä voidaan sitouttaa työntekijöitä ja vahvistaa työn viihtyvyyttä, mikä tuo organisaatiolle ja yksilölle merkittäviä hyötyjä. Toisaalta työyhteisöviestinnän monitahoinen luonne, monipuolistuneet sidosryhmien odotukset sekä kasvaneet läpinäkyvyyden vaatimukset asettavat organisaatioille haasteita tunnistaa ja täyttää työntekijöidensä tarpeet. Lisäksi erityisesti nuorten työntekijöiden sitouttaminen pitkäaikaisesti osaksi organisaatiota on yhä haastavampaa.