Tietokantajärjestelmän suunnittelu maastohiihdon testitulosten tallentamiseen - Chuchat, Phatchanon (2025)
Tässä pro gradu -tutkielmassa suunnitellaan keskitetty tietojärjestelmä maas- tohiihtäjien testitulosten hallintaan Kilpa- ja huippu-urheilun instituutin (KIHU) tarpeisiin. Tutkimuksessa sovelletaan konstruktiivista tutkimusotetta ja kehitetään relaatiopohjainen tie- tomalli, joka tukee ajallisesti jäsenneltyjen mittaustulosten tallentamista, analysointia ja jat- kokäyttöä. Ratkaisu pohjautuu avoimen lähdekoodin teknologioihin (PostgreSQL, Django), ja se on laajennettavissa myös muiden urheilulajien käyttöön. Tutkimus osoittaa, että tieto- mallin avulla voidaan tukea sekä valmennuksen että tutkimuksen tarpeita ja parantaa mit- tausdatan hyödynnettävyyttä.