Vaahteran esikäsittelyliuosten ja rikittömän keiton jälkeisen mustalipeän pyrolyysituotteiden analysointi - Pynnönen, Jussi-Joonas (2025)
Tässä Pro gradu -tutkielmassa perehdyttiin biomassan pyrolyysiin. Kirjallisessa osuudessa syvennyttiin erityisesti puuhun biomassana pyrolyysissa. Työn tavoitteena oli käydä läpi pyrolyysin lopputulokseen vaikuttavia tekijöitä monipuolisesti kuitenkin kokeellista osuutta mahdollisimman hyvin tukien. Kirjallisessa osuudessa käsiteltiin myös lopputuotteiden karakterisointi- ja analysointimenetelmiä, jotka ovat usein biomassan pyrolyyseissä haastavin osuus johtuen biomassan kompleksisuudesta sekä pyrolyysistä analyysimetodina.