Tiedollinen suvereniteetti : Carl Schmitt, Michel Foucault ja modernin tieto/vallan rakenteet - Lassila, Taneli (2025)
Tutkielma tarkastelee ja vertailee Carl Schmittin sekä Michel Foucault'n teoretisointeja tiedon ja vallan vuorovaikutussuhteista. Kysyn tutkimuksessani, missä suhteissa Schmittin ja Foucault'n käsitykset eroavat toisistaan ja missä suhteissa ne taas ovat yhteneväisiä. Aineistona käytän sekä Schmittin että Foucault'n tuotantoa laajemmin, mutta keskityn kummaltakin erityisesti yhteen teokseen, joka on keskeinen heidän tiedon ja vallan (tai foucault'laisittain tieto/vallan) vuorovaikutussuhteen teoretisoinnilleen: Schmittin "Dialogiin vallasta ja käytävästä vallanpitäjän luo" sekä Foucault'n "Seksuaalisuuden historia 1: Tiedontahtoon".