”Ollaan paljon keskusteltu siitä minkälaisia vanhempia me halutaan olla.” : vanhempien välisen yhteistyön vahvuudet ja käytänteet - Mannila, Lotta; Poikolainen, Iida (2025)
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää millaisena 1,5-vuotiaiden esikoislasten vanhemmat kuvaavat vahvuutensa toimia tiiminä sekä miten vanhempien välisessä yhteistyössä ilmenee yhteisöllisen oppimisen (collaborative learning) käytänteitä. Tutkittavat koostuivat heterosuhteessa elävistä pariskunnista, joiden esikoislapsi oli haastattelu hetkellä noin 1,5-vuotias. Tutkimuksemme aineisto oli osa Suomen Akatemian rahoittamaa ’’Copa Globa – Yhteisvanhemmuuteen oppimassa: vertaileva pitkittäistutkimus yhteisvanhemmuuden rakentumisesta vanhemmuuteen siirtymävaiheessa’’-hanketta.