Työperäisen fyysisen kuormituksen yhteys kuolleisuuteen - Niemelä, Inka (2025)
Vapaa-ajan ja työperäisen fyysisen aktiivisuuden on aiemmin ajateltu tuovan samankaltaisia terveyshyötyjä, mutta työperäisellä fyysisellä kuormituksella voi kuitenkin olla käänteinen vaikutus terveyteen. Työperäinen fyysinen kuormitus on yhdistetty kohonneeseen sydän- ja verisuonitautiriskiin sekä kokonaiskuolleisuuteen. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, onko työperäisellä fyysisellä kuormituksella yhteyttä sekä kokonaiskuolleisuuteen että sydän- ja verisuonitautikuolleisuuteen. Lisäksi selvitettiin, säilyykö yhteys elintapa-, koulutus- ja sukupuolitekijöistä huolimatta.