Häiriintyneen syömiskäyttäytymisen yhteys epäsäännölliseen kuukautiskiertoon ei-urheilijoilla - Aaltonen, Meri (2025)
Urheilijoilla subkliinisen häiriintyneen syömiskäyttäytymisen eli varsinaisia syömishäiriöitä lievemmän syömishäiriöoireilun on havaittu olevan yhteydessä epäsäännölliseen kuukautiskiertoon, mutta ei-urheilijoiden kohdalla yhteyttä on tutkittu vain vähän. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, miten häiriintynyt syömiskäyttäytyminen on yhteydessä 19–49-vuotiaiden ei-urheilijoiden epäsäännölliseen kuukautiskiertoon. Tarkoituksena oli selvittää myös, miten ikä, BMI ja tupakointi ovat yhteydessä häiriintyneeseen syömiskäyttäytymiseen.