Mitä se muita häiritsee? – Kokemuksia puhelimen käytön vaikutuksista oppitunnilla muiden keskittymiseen, työrauhaan ja oppimistuloksiin - Valerón, Salla (2025)
Tämän pro gradu - tutkielman tavoitteena on selvittää puhelinten käytön haittoja peruskoulun oppitunneilla muiden kuin puhelinta käyttävän näkökulmasta. Elokuussa 2025 tulee voimaan laki, joka mahdollistaa perusasteen kouluille puhelimen käytön kieltämisen oppilailta koulupäivän aikana. Tutkimuksessa pyritään selvittämään kokemuksia puhelimen käytön vaikutuksesta muiden oppilaiden keskittymiseen, välittömiin oppimistuloksiin sekä opettajan työskentelyyn. Teoriaosuudessa tarkastellaan, mitä oppiminen vaatii ja miten keskeytykset vaikuttavat muistamiseen ja oppimiseen.