Millimetriaaltotutkiin perustuva ihmisten seuranta sisätiloissa - Moilanen, Toni (2025)
Sisätiloissa tapahtuvan ihmistenseurannan automatisointi on keskeinen haaste erityisesti terveydenhuollon sovelluksissa, joissa tarvitaan luotettavia ja kustannustehokkaita ratkaisuja. Millimetriaaltoihin perustuvat seurantateknologiat tarjoavat lupaavan vaihtoehdon tälle sovellusalueelle, minkä vuoksi ne ovat herättäneet laajaa mielenkiintoa. Tässä työssä tarkastellaan millimetriaaltotutkilla toteutettavaa ihmisten seurantaa sisätiloissa vertailemalla kirjallisuuteen pohjautuvaa seurantaprosessia Texas Instrumentsin gTrack-algoritmiin. Vertailu toteutettiin 12 erilaisessa tilanteessa, joissa yhdestä kolmeen henkilöä liikkui kohdealueella. Tuloksissa gTrack saavutti 86%:n ja kehitetty kokonaisuus 90 %:n tarkkuuden liikkuvien kohteiden määrän arvioinnissa. Tulokset tukevat näkemystä millimetriaaltotutkiin perustuvan seurannan toimivuudesta sisätiloissa. Sääntöpohjaisia seurantaprosesseja voidaan parantaa eri menetelmien yhdistelmillä, mikä avaa mahdollisuuksia jatkokehitykselle.