Lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden työssä kokema pelko - Riikonen, Riikka (2025)
Yhteiskuntatieteellisessä tutkimuksessa sosiaalityöntekijöiden tunteet ovat vain harvoin tarkastelun kohteena, vaikka sosiaalityötä voidaan pitää tietynlaisena tunnetyönä. Erityisesti pelko on sosiaalityön tutkimuksessa kohtuullisen tuntematon käsite. Lastensuojelun sosiaalityö pitää sisällään lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän velvoittavan virkavastuun sekä julkisen vallan käytön minkä lisäksi lastensuojelutyö koskettaa vanhemmuutta sekä yksityisiä perhesuhteita, mikä tekee lastensuojelutyöstä emotionaalisesti hyvin haastavaa. Lastensuojelu herättää tunteita niin työntekijässä, asiakkaassa kuin yhteiskunnallisestikin.