Muiden määrittelemä? : vallan ja väkivallan vaikutuksia sukupuoli-identiteetin rakentumiseen Maria Turtschaninoffin teoksessa Anaché: Myter från akkade - Pikkarainen, Lotta (2025)
Tässä maisterintutkielmassa tarkastellaan Maria Turtschaninoffin nuortenfantasiaromaanin Anaché: Myter från akkade päähenkilön muuttuvaa sukupuoli-identiteettiä ja vallan eri muotojen sekä väkivallan vaikutuksia sen rakentumiseen. Teoksen päähenkilön Anachén on tässä tutkielmassa tulkittu representoivan ei-binaarista trans*-identiteettiä. Tutkielman tarkoituksena on selvittää, miten ja milloin yksilö pystyy itse rakentamaan sukupuoli-identiteettiään, ja miten muu yhteisö vallan ja väkivallan keinoin ohjaavat sen rakentumista.