Ominaisarvoteoriaa ilman determinantteja - Kajan, Minttu (2025)
Tässä pro gradu-tutkielmassa perehdytään lineaarialgebraan ja erityisesti ominaisarvoteoriaan hieman tavanomaisesta poikkeavasta näkökulmasta. Tutkielman tavoitteena on esitellä erilainen lähestymistapa ominaisarvoteorian perusteisiin. Lineaarialgebran kursseilta ja oppikirjoista tuttu tapa todistaa ominaisarvoihin liittyviä tuloksia on käyttää determinanttia. Tässä tutkielmassa tutustutaan vaihtoehtoiseen tapaan, jossa determinantteja ei tarvita.