”Niillä oppilailla on harmillisesti semmonen maine täällä koulussa, et he on hankalia ja tuhmia” : erityisopettajien näkemyksiä yläkoulusta ympäristönä ADHD-piirteisille oppilaille - Leppälä, Anna; Puhakka, Ruusu (2025)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkasteltiin erityisopettajien näkemyksiä yläkoulusta ympäristönä ADHD-piirteisille oppilaille. Tavoitteena oli selvittää, millä tavoin yläkouluympäristö on ADHD-piirteisille oppilaille haastava ja millaiset tekijät tukevat ADHD-piirteisten oppilaiden koulunkäyntiä yläkouluympäristössä erityisopettajien näkökulmasta. Tutkimusaineisto koostui kuudesta haastattelusta, ja osallistujat olivat erityisluokanopettajia tai laaja-alaisia erityisopettajia. Aineisto analysoitiin laadullisesti refleksiivisen temaattisen analyysin keinoin.