Game over : ongelmapelaamisen yhteys itsekoettuun työkykyyn yli 40- vuotiailla työssäkäyvillä henkilöillä - Bredberg, Katriina (2025)
Ongelmapelaaminen on lisääntynyt digipelaamisen kasvun seurauksena. Digipelaamisen vaikutuksia pelaajiin on tutkittu ja pelaamisen haitat ja hyödyt voidaan kuvata jatkumona , ja vaikutukset vaihtuvat syklisesti pelaajan tilanteesta riippuen. Pelaamisesta tulee ongelmape-laamista sen ylittäessä 30 h/ viikossa minkä tuntimäärän ylittymisen jälkeen ongelmien to-dennäköisyys pelaamisen määrän takia lisääntyy tai sen ollessa intensiteeltään pelaamisen uppoutumista ja kiinnostuksen vähenemisenä muihin harrastuksiin. Ongelmapelaamisen yhteyttä työkykyyn yli 40- vuotiailla on tutkittu vähän. Työkyky muodostuu työn vaatimuk-sista ja omista resursseista. Tämän pro gradu- tutkielman tarkoituksena oli selvittää itsekoetun työkyvyn yhteyttä ongelmapelaamiseen ja tarkastella selittääkö itsearvioitu psyykkinen terveys ongelmapelaamisen ja työkyvyn yhteyttä.