Maine ja mielikuvat : sairaanhoitajaopiskelijoille hakijaviestinnän perusteella rakentuvat mielikuvat opiskelemastaan ammatista ja valitsemastaan korkeakoulusta - Laakso, Tiitu (2025)
Tämän maisterintutkielman tavoitteena oli tuottaa tietoa hakijaviestinnän merkityksestä korkeakoulu- ja alavalintoihin vaikuttavien mielikuvien ja oppilaitoksen maineen rakentajana. Tähän tavoitteeseen pyrittiin tarkastelemalla Jyväskylän ammattikorkeakoulun sairaanhoitajaopiskelijoille hakijaviestinnän perusteella rakentuvia mielikuvia valitsemastaan korkeakoulusta ja opiskelemastaan ammatista. Lisäksi tarkasteltiin hakijaviestinnästä syntyvien mielikuvien ja oppilaitoksen maineen merkitystä hakupäätökseen. Tutkielman näkökulmana toimi viestinnän merkitys mielikuvien ja käsitysten rakentajina sekä maineen muodostuminen juuri mielikuvien, kokemusten ja käsitysten summana. Tutkielmassa oli laadullinen tutkimusote, ja sen aineisto koostui kuudesta sairaanhoitajaopiskelijan yksilöhaastattelusta, joissa hyödynnettiin virikkeellisinä elementteinä otteita Jamkin hakijaviestinnästä. Aineisto analysoitiin laadullisella sisällönanalyysillä, joka perustui haastatteluaineiston laadulliseen teemoitteluun.