Informaatioteknologian hyödyntäminen sosiaalialan päätöksenteossa : kirjallisuuskatsaus - Juntunen, Marjo-Rita (2025)
Tässä Pro gradu -tutkielmassa kartoitan, miten informaatioteknologian (IT) käyttöä on tutkittu sosiaalialan päätöksenteossa vuosina 2014–2024 sekä miten informaatioteknologiaa hyödynnetään sosiaalialan päätöksenteossa tutkimusten perusteella. Tavoitteena on ymmärtää, miten digitalisaation nopea kehitys ilmenee sosiaalialan päätöksenteossa ja miten automaattista päätöksentekoa on integroitu osaksi sitä. Tässä tutkimuksessa informaatioteknologian hyödyntämisellä viitataan järjestelmiin ja ratkaisuihin, jotka tukevat työntekijää päätöksenteossa tai tarjoavat valmiin ratkaisun yhdistämällä eri lähteistä tulevaa tai dokumentoitavaa tietoa.