Bitch slap ja pissisten känniriitoja : teemat ja diskurssit tyttöjen väkivaltaan liittyvässä uutisoinnissa - Latvanen, Laura; Tölli, Milla (2025)
Tyttöjen väkivallan esiintyvyydestä ja kehityskuluista on ristiriitaista tietoa, eikä selkeää konsensusta ilmiön tilasta ole tutkimustiedon valossa saavutettu. Tyttöjen väkivaltaisuuteen liittyvää uutisointia on tutkittu Ruotsissa ja Pohjois-Amerikassa. Tutkimusartikkeleiden mukaan uutisoinnissa tarkastellaan useimmiten tyttöjen väkivaltaisuuteen yhdistettyjä piirteitä, tyttöjen käyttämiä väkivallan muotoja sekä syitä väkivallan taustalla. Uutisissa korostuu se, kuinka yhteiskunnassa vallitsevat oletukset siitä, millaisia tyttöjen tulisi olla ja millainen heidän roolinsa on väkivaltatilanteissa, vaikuttavat suhtautumiseen tyttöjen väkivaltaisuuteen.