Translating Paljakka : user-centered translation in the context of travel brochures - Liimatainen, Piia (2025)
Suojanen, Koskinen ja Tuominen (2012) ovat kehittäneet käyttäjäkeskeisen kääntämisen mallin tarjotakseen käytännön työkaluja käytettävyyden huomioimiseen käännöstyössä. Tavallisen laadunarvioinnin sijaan huomio siirretään tekstin käyttäjän kokemukseen ja kykyyn käyttää tekstiä sen tarkoituksen mukaisesti. Tämän Pro gradu -tutkielman tarkoitus on testata, kuinka malli sopii matkaesitteiden kääntämiseen. Tutkimuksella pyritään selvittämään, miten käyttäjän huomioiminen vaikuttaa käännösprosessiin.