Uudistaminen vai lakkauttaminen? : pienten maaseutulukioiden rehtoreiden kertomuksia lukioidensa tilasta ja tulevaisuudesta - Heiskanen, Sofia (2025)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkastellaan Suomen maaseudulla sijaitsevien pienten lukioiden tilannetta ja tulevaisuuden näkymiä opiskelijamäärien vähetessä ja maaltamuuton paineessa. Tutkimuksen tavoitteena on tunnistaa pienten lukioiden rehtoreiden pyrkimyksiä turvata lukiopalvelu paikkakunnallaan, sekä selvittää heidän näkemyksiä lukioiden tulevaisuudesta. Tutkimus on toteutettu maaseutututkimuksen ja koulutuksen tutkimuksen viitekehyksestä.