Argumentaation keinot huumeiden käyttöhuonekeskustelussa - Rosenström, Neonilla (2025)
Päihteidenkäytön määrän ja haittojen kasvaessa maailmanlaajuisesti, on päihdetyössä kehittynyt erilaisia suuntia sille, millä tavalla ongelmaan tulisi vastata. Joissain suuntauksissa on painotettu enemmän raittiuden merkitystä ja toisissa haittoja vähentävää näkökulmaa. Haittoja vähentävän näkökulman mukaisesti päihteidenkäytön lopettaminen ei ole ensimmäinen tavoite päihdeongelman kitkemiseksi. Suuntauksessa painotetaan haittojen vähentämistä yksilölle sekä yhteiskunnalle. Osana haittoja vähentävää suuntausta ovat muodostuneet käyttöhuoneet. Tutkielman tavoitteena on tuottaa tietoa käyttöhuonekeskustelun argumentaatiosta ja laajentaa ymmärrystä siitä, miten käyttöhuoneista keskustellaan.