Les points de vue de professeurs de langues étrangères sur l’enseignement et l’évaluation des compétences orales au lycée - Hoikkaniemi, Vilma (2025)
Tutkielman tavoitteena oli selvittää lukion vieraiden kielten opettajien näkemyksiä niin suullisesta kielitaidosta kuin sen opettamisesta ja arvioimisestakin. Edelleen lukio-opinnoissa painotetaan kirjallisten taitojen merkitystä, mikä saattaa johtua muun muassa siitä, että myös ylioppilaskokeet painottuvat kirjalliseen osaamiseen. Suullista kielitaitoa testaavaa osuutta ylioppilaskokeissa ei toistaiseksi vielä ole. Näin ollen tarkoituksenani oli lähteä selvittämään muun muassa sitä, miten opettajat ymmärtävät suullisen kielitaidon käsitteen sekä kuinka he kuvailevat käytännössä opettavansa ja arvioivansa sitä. Lisäksi opettajia pyydettiin kertomaan haasteita suullisen kielitaidon opettamiseen liittyen ja mahdollisia eroavaisuuksia eri kielten välillä.