”Kaikki särkyy ja niin on tarkoitettu” : esineet ja ei-inhimillinen osana päähenkilön suru- ja kasvuprosessia Sinikka Vuolan Replikassa - Anttila, Jenniina (2024)
Tutkielmassa tarkastellaan sitä, millaisina esineet ja ei-inhimilliset toimijat näyttäytyvät Sinikka Vuolan esikoisromaanissa Replika (2016), sekä niiden suhdetta inhimilliseen ja teoksen ihmishenkilöhahmoihin sekä erityisesti sen päähenkilöön. Teoksessa myös tarkastellaan, kuinka esineet ja ei-inhimilliset henkilöhahmot toimivat osana päähenkilön suru- ja kasvuprosessia. Aihetta lähestytään uusmaterialismin, posthumanismin ja esineteorian kautta värittyneesti lukien.