Sosiaalisten verkostojen merkitys lastensuojelun sijaishuollosta itsenäistyvillä nuorilla : kuvaileva kirjallisuuskatsaus - Oinonen, Vuokko (2025)
Tässä tutkielmassa käsitellään sijaishuollosta itsenäistyvien sosiaalisia verkostoja ja sosiaalista tukea sekä niiden merkitystä itsenäistymiseen. Lastensuojelusta itsenäistyvät voivat kohdata monenlaisia haasteita itsenäistyessä, erityisesti jos lähiympäristön tuki ei ole vahvaa. Sosiaaliset verkostot voidaan jakaa heikkoihin ja vahvoihin siteisiin. Vahvoilla siteillä on merkittävä rooli sosiaalisen tuen muodostumisessa.