”Oh, you’ve heard the stories? Yes, i have a butthole and it’s working overtime.” : cinematic satire on Kim Jong Un in The Interview - Lepistö, Emma (2025)
The Interview (2014) päätyi jo ennen julkaisuaan Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean välisen kansainvälisen skandaalin keskipisteeksi. Pohjois-Korea syytti Yhdysvaltoja terrorismin tukemisesta salliessaan elokuvan julkaisun, ja Yhdysvallat syytti Pohjois-Koreaa elokuvan levittäjäyhtiön Sonyn hakkeroinnista. Tämä tutkielma on keskittyy elokuvan epätyypilliseen tapaan kuvata Pohjois-Koreaa: huomio on erityisesti representaatioissa ja poliittisessa satiirissa. Käytän Joseph M. Boggsin ja Dennis W. Petrien elokuva-analyysiä ja erityisesti sen humanistista ja genreen keskittyviä lähestymistapoja soveltuvin osin. Yhdistän tämän metodin elokuvan representationaaliseen ja poliittiseen luentaan. Tutkimuskysymykset ovat: kuinka Pohjois-Korean poliittista järjestelmää representoidaan? Millä tavoin satiiri ja huumori mahdollistavat poliittisen kritiikin Pohjois-Korean diktatuuria kohtaan?