Tarinamaailma ja sekundaarimaailma : käsitteiden uudelleenmäärittely ja sovelluskoe A. E. Ingmanin romaaniin Rimpisuon usvapatsas – Seikkailukertomus Pohjan periltä - Ihatsu, Veera (2025)
Tutkielma käsittelee metateoreettisella otteella tarinamaailman ja sekundaarimaailman käsitteitä ja koettelee kehitettyjä määritelmiä soveltamalla käsitteitä A. E. Ingmanin nuortenromaaniin Rimpisuon usvapatsas. Seikkailukertomus Pohjan periltä (2007 [1915]). Tavoitteena on selventää kertomusten maailmojen käsitteiden hämärtyneitä rajoja sekä ymmärtää, mihin valitut käsitteet parhaiten soveltuvat käytännön analyysin kannalta.