Robotteja ja arkipäivän teknologiaa – suomalaisten 4.–9.luokkalaisten käsityksiä tekoälystä - Laitinen, Viivi; Lahtinen, Laura (2025)
Tekoälyn käyttö lisääntyy ihmisten arjessa huimaa vauhtia ja myös lapset ja nuoret käyttävät tekoälyä sekä tiedostaen, että tiedostamatta päivittäin. Jotta tekoälyä voidaan käyttää ja hyödyntää järkevästi ja turvallisesti, on ymmärrettävä mitä se on. Tämän tutkielman tavoitteena oli tutkia suomalaisten 4.–9.luokkalaisten käsityksiä tekoälystä sekä sitä mistä he ovat tekoälystä oppineet. Tutkielmassa selvitettiin myös oppijoiden sukupuolen ja luokka-asteen vaikutusta tekoälykäsityksiin.