Kestävä työssä oppiminen ICT-alan organisaatiossa - Turpeinen, Mia (2025)
Tässä aikuiskasvatustieteellisessä työelämän tutkimuksen kentälle asettuvassa tutkimuksessa tutkittiin kestävää työssä oppimista käytäntöihin kiinnittyvänä, sosiokulttuurisena ilmiönä sen kautta, kuinka erään ICT-alan organisaation työntekijät kuvasivat työssä oppimistaan. Työssä oppimisen kestävyyteen liittyviksi käytännöiksi ymmärrettiin muun muassa uuden osaamisen nopea hyödyntäminen, aiemmin opitun laaja soveltaminen ja osaamistarpeiden ennakointi. Lisäksi tutkittiin, millaisia kestävän työssä oppimisen oppijatyyppejä aineistosta voidaan tunnistaa.