Current and future English teachers as gamers : English language teachers’ identity construction and beliefs on game-enhanced language learning - Tauriainen, Emilia (2025)
Tässä tutkimuksessa on selvitetty englannin aineenopettajien ja opettajaopiskelijoiden näkemyksiä kaupallisten videopelien mahdollisuuksista ja haitoista kielten opetuksessa. Kaupallisiksi videopeleiksi lasketaan ne pelit, joita ei ole suunniteltu varsinaisesti vieraiden kielten opettamiseen, ja niiden käytöstä osana kielten opettamista ja niistä oppimista käytetään termiä peliavusteinen kielen oppiminen ja opettaminen. Tutkimuksessa on myös pohdittu, millaisia opettajaidentiteettejä opettajat muodostavat suhteessa kaupallisiin videopeleihin, huomioiden osallistujien pelitaustojen merkitys identiteetin sekä mielipiteiden muodostumiseen. Opettajaidentiteetin muodostuminen on jatkuva prosessi, joka viittaa ammatillisen identiteetin lisäksi henkilökohtaisiin näkemyksiin ja kokemuksiin. Kielten opettajien identiteettejä on tutkittu teknologian kontekstissa jo hieman, mutta näkökulma kaupallisiin videopeleihin puuttuu. Tutkimus pyrkii myös selvittämään, minkälainen rooli kaupallisilla videopeleillä on englannin opetuksessa suomalaisissa kouluissa, ja minkälaisia toiveita osallistujilla on jatkokoulutukseen vahvistaakseen heidän kykyänsä käyttää kaupallisia videopelejä osana kielten opetusta. Tutkimusta varten on haastateltu 4 englannin aineenopettajaa ympäri Suomea ja 3 opettajaopiskelijaa eri yliopistoista.