Painetun ja esitetyn lavarunouden risteyskohdassa - Santala, Johanna (2025)
Tässä maisterintutkielmassa tarkastelen esityksellisyyden ilmenemistä lavarunouden kontekstissa, yhden painetun sekä esitetyn runon kautta. Tavoitteena on ollut selvittää, onko painetussa runossa havaittavissa lavarunouteen liitettävää esityksellisyyttä, kuinka esityksellisyys näyttäytyy esityksen kontekstissa ja miten esitys ja painettu teksti ovat suhteessa toisiinsa. Esityksellisyyden käsitettä on määritetty suhteessa lavarunouteen, esitykseen, performanssiin ja performatiivisuuteen.