Eron jälkeinen vaino : sosiaalityöntekijöiden näkemyksiä vainon ja sen aiheuttamien riskitekijöiden tunnistamisesta - Blumén, Suvi; Honkonen, Laura (2025)
Tässä maisteritutkielmassa tarkastellaan erotilanteeseen ja eron jälkeiseen aikaan kytkeytyvän vainon ja sen aiheuttamien riskitekijöiden tunnistamista sosiaalitieteiden ja sosiaalityön kontekstissa sosiaalityöntekijöiden näkökulmasta käsin. Tutkielman tarkoituksena on selvittää, millaisia vainon ja sen aiheuttamien riskitekijöiden tunnistamista edistäviä ja estäviä tekijöitä sosiaalityöntekijät nostavat esiin ja, miten ammatillinen tieto jäsentyy sosiaalityöntekijöiden puheissa osaksi vainon ja sen aiheuttamien riskitekijöiden tunnistamista. Tutkielmassa vaino nähdään yksilötasoisena toimintana ja erityisenä lähisuhde- ja perheväkivallan muotona, joka puuttumista vaativana sosiaalisena ongelmana on niin yhteiskunnallinen kuin ammatillinen kysymys.