Hakuavusteisen generoinnin hyödyntäminen tietojohtamisen tukena - Iljin, Niko (2025)
Tämä kandidaatintutkielma käsittelee hakuavusteisen generoinnin (engl. retrieval augmented generation, RAG) merkitystä tietojohtamisessa, painottaen erityisesti tiedon strategista hyödyntämistä. Tutkielmassa tarkastellaan, kuinka RAG voi auttaa ylittämään perinteisten suurten kielimallien (engl. large language models, LLM) rajoituksia, kuten staattista tietopohjaa ja hallusinaatioita. Lisäksi arvioidaan RAG:n soveltuvuutta strategiseen päätöksentekoon, organisaation oppimiseen ja tiedon jakamiseen.