Community building through linguistic and multimodal practices on a fandom subreddit - Kaikkonen, Sara (2025)
Yhteisöllisyyttä voidaan luoda nettialustoilla monin tavoin. Itse käyttäjien kielivalinnat vaikuttavat siihen, millaiseksi nettiyhteisön ilmapiiri muotoutuu. Tämän tutkielman tavoitteena on saada selville, millaisia kielellisiä keinoja faniyhteisö Redditin nettiforumilla käytetään, jotta syntyy yhteisöllisyyttä. Tutkielmassa käydään läpi yhtä Reddit-forumin keskustelua ja tarkastellaan keskustelussa käytettyä kieltä. Tutkielman metodiksi on valittu diskurssianalyysi, koska sen avulla voidaan selittää, miksi ihmiset tekevät sellaisia kielivalintoja, kuin tekevät. Analyysissä käydään läpi kommenttien sanavalintojen ja fraasien toistuvuutta ja merkityksiä, emojien käyttöä ja symboliikan merkitystä yhteisössä. Tutkimuksen tulokset osoittavat, että kaikki yllä mainitut elementit vaikuttavat siihen, millainen ilmapiiri keskustelusta syntyy. Kommenteissa toistuu samankaltaisia elementtejä läpi keskusteluiden, ja ne tuodaan tuloksissa esille. Tuloksista voidaan päätellä, että tietyillä kielivalinnoilla ja -elementeillä voidaan vaikuttaa siihen, miten yhteisöllisyyttä syntyy keskusteluforumissa. Tuloksia voidaan hyödyntää myöhemmissä tutkimuksissa, jossa tarkastellaan lingvistiikkaa ja ryhmäytymistä nettiympäristössä.