Uusi rooli tutussa organisaatiossa : projektijohtotehtäviin siirtyneiden kokemuksia sisäisestä perehdytyksestä - Kärki, Elias (2025)
Tämän tutkimuksen aiheena on projektijohtotehtäviin siirtyneiden henkilöiden kokemukset heidän sisäisestä perehdytyksestään. Tavoitteena oli lisätä ymmärrystä siitä, millainen vuorovaikutus on tukenut projektijohtotehtäviin siirtyneitä henkilöitä heidän sisäisessä perehdytyksessään. Sisäinen perehdytys on organisaatioissa yhä yleisempää, koska sisäisten rekrytointien merkitys on kasvussa. Perehdytys on arkikielellekin tavallinen termi, ja tässä tutkielmassa se on määritelty sosiaalistumisena. Sosiaalistuminen viittaa vuorovaikutteiseen prosessiin, jossa henkilö omaksuu sekä uuteen rooliinsa että organisaatioon liittyviä asioita.