Suurten kielimallien hyödyntäminen mobiilikäyttöliittymien suunnittelussa - Vuorela, Juuso (2025)
Mobiilisovellusmarkkinoiden kasvaessa käyttöliittymien laadukas suunnittelu on muodostunut keskeiseksi menestystekijäksi, mutta se vaatii paljon resursseja. Tämä kirjallisuuskatsaus tutkii suurten kielimallien hyödyntämistä Double Diamond -kehysmallissa sekä niiden etuja ja haasteita. Tulokset osoittavat kielimallien potentiaalin auttaa eri suunnitteluvaiheissa, mutta korostavat myös niiden rajoitteita. Vaikka kielimallit ovat arvokkaita työkaluja, ne edellyttävät ihmisvalvontaa eivätkä korvaa ammattisuunnittelijoiden asiantuntemusta.