Tekstikäyttöliittymien vahvuudet ja heikkoudet sekä niiden käyttö nykypäivän käyttäjän näkökulmasta - Lehtinen, Rémi (2025)
Käsittelen työssä komentokäyttölittymien vahvuuksia ja heikkouksia sekä sitä, ketkä käyttävät komentokäyttöliittymiä ja minkä syiden vuoksi. Tutkimusten mukaan tehokkuus on komentokäyttöliittymän keskeinen vahvuus. Muita löydettyjä vahvuuksia ovat esimerkiksi automatisointimahdollisuus ja pienet resurssivaatimukset. Pitkä oppimiskäyrä on esimerkki komentokäyttöliittymän heikkouksista. Tutkimusten mukaan komentokäyttöliittymiä käyttävät kokeneet käyttäjät, näköesteiset käyttäjät ja sen lisäksi niitä käytetään sulautettujen järjestelmien käyttöliittymissä.