VPN-tunnistusmenetelmien vaikutus kyberturvallisuuteen - Palola, Joona (2025)
Virtual Private Networkin (VPN) eli virtuaalisen erillisverkon lisääntyvä käyttö tarkoittaa myös sen väärinkäytön lisääntymistä. VPN:n väärinkäytön estämiseksi tarvitaan menetelmiä, joilla voidaan tunnistaa VPN:n käyttö ja analysoida VPN-tietoliikennettä. Tutkimus selvittää, miten VPN-tunnistusmenetelmien käyttö vaikuttaa kyberturvallisuuteen ja VPN:n kehitykseen. Tutkimuksen tuloksien perusteella kone- ja syväoppimissovelluksia sekä datapakettien analyysiin käytettäviä sovelluksia voidaan hyödyntää VPN:n tunnistamisessa ja hyökkäyksien estämisessä. Tulokset osoittavat myös, että tulevaisuudessa VPN-järjestelmät kehittyvät tietoturvallisemmiksi ja kyberturvallisuus paranee.