Pilvipohjainen simulointi ja hallinta osana IoT-teknologioiden kehitysprosessia - Parikka, Heta (2025)
Tässä kirjallisuuskatsauksessa käydään läpi pilvipohjaisen simuloinnin ja hallinnan roolia sekä hyötyjä osana modernia IoT-teknologioiden kehitysprosessia. Kirjallisuuskatsauksella pyritään kartoittamaan yleisimpiä IoT-kehitysprosessiin liittyviä haasteita ja rajoitteita, joita IoT-simuloinnin ja -hallinnan työkalut eivät ratkaise. Kerätyn tiedon myötä voidaan todeta, että pilvipohjainen simulointi ja hallinta vähentävät merkittävästi kehityskustannuksia ja lyhentävät kehitysprosessia, mikä on tekee niistä erottamattoman osan modernia IoT-teknologioiden kehitystä.